Gula fläckar under armarna är ett minne blott

Finns det något mer itererande än när man drar på sig en nytvättad vit skjorta och till sin förargelse snart upptäcker gula fläckar under armarna? Antalet förstörda vita T-shirt är antagligen lika stort som antalet mer eller mindre misslyckade metoder för att undvika att få gula fläckar under armarna.

Vad beror gula fläckar under armarna på?

Som bekant använder vi deodorant för att ta bort oönskad lukt. En annan välbekant och välanvänd produkt är alla antiperspiranta medel som vi använder för att avvärja svettningar. I vissa fall har producenterna kombinerat dessa två för att både förhindra odör och minska svettningar. Men varken den ena eller den andra, eller en kombination av de båda hjälper mot de envisa fläckarna på ljusa kläder. Tvärtom – gula fläckar under armarna uppkommer när aluminium i deodoranter och antiperspiranta medel skapar en kemisk reaktion tillsammans med hud, svett, bakterier och textilier som i en mindre härlig förening gör att gula fläckar under armarna uppenbarar sig.

Huskurer då, fungerar de?

Huskurerna som har testats för att ta bort gula fläckar under armarna är många – vanligt tvättmedel, bikarbonat, citronsyra, ättiksyra, blekmedel, listan kan göras lång. Om man ska vara uppriktig så fungerar huskurerna i vissa fall alldeles utmärkt mot gula fläckar på ljusa plagg. Tyvärr medför dock nästan alla av dessa metoder att man faktiskt börjar svettas mer och luktar mer illa. Man hamnar i en situation där man måste välja mellan pest eller kolera. Svett eller gula fläckar. Illaluktande armhålor eller förstörda kläder. Så ska det inte behöva vara. Men nu behöver du inte välja längre.

Du behöver inte längre välja

Hur ska man då undvika gula fläckar under armarna? Är svaret att undvika deodorant och antiperspiranta medel innehållande aluminium för all framtid? Nej, så långt ska man verkligen inte behöva gå. Svaret finns i en revolutionerande ny typ av T-shirt som har namnet Drywear. Drywear T-shirt är ett smart plagg som du bär under dina ljusa skjortor eller T-shirts för att slippa få de irriterande gula fläckarna under armarna. Hur fungerar då Drywear T-shirt? Jo, T-shirten är 50 procent mer absorberande än en vanlig bomullsskjorta eller T-shirt i bomull. Under armarna på T-shirten finns speciellt framtagna absorberande svettmembran som ser till att svett inte kommer i beröring av dina vita kläder och gula fläckar är på så sätt ett minne blott. Upptaget av svett gäller även för de som har väldigt mycket svettningar och till och med för de som lider av hyperhidros.

Mångfunktionell anti-svett T-shirt

Det finns flera positiva aspekter med Drywears T-shirt. I membranet under armarna har man även vävt in tunn, omärkbar koppartråd som gör att dålig lukt inte produceras. Två flugor i en smäll kan man säga. Och bättre blir det, för två flugor i en smäll räcker inte här – det finns nämligen ytterligare enastående funktioner i detta fantastiska plagg. Drywear T-shirt är ett underplagg, det ska vara diskret. Därför har Drywear T-shirt en V-ringad krage vilket gör att den obemärkt kan bäras under dina vanliga kläder. T-shirten finns också i en modell som har rundad nacke om man föredrar detta. Dessutom är Drywear T-shirt ett extra tunt plagg vilket gör att det inte märks, syns eller knappt känns. Hur länge har vi inte saknat just en absorberande undertröja som minskar svettning och förhindrar gula fläckar under armarna? Skönt att det äntligen är någon som har knäckt idén!

Läs mer om Drywear T-shirt mot gula fläckar under armarna

Vill du veta mer om denna vardagshjälte till anti-svett T-shirt besök gärna: www.drywear.se för att läsa mer ingående om produkten och för att lägga in din beställning på din Drywear t-shirt.

En tanke om “Gula fläckar under armarna är ett minne blott

  1. Glenn says:

    Hej. Är det bara under armarna som det fungerar? Många – särskilt vi med hiperhidros – har ju helkroppssvettningae och för mig är problemet mycket större på bröstet och på ryggen än under armarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *