FAQ

Frequently asked questions

Fraktkostnaden är 65 SEK. Handlar du för mer än 850 SEK på en gång, levererar vi gratis till din svenska adress. Vi skickar varorna med UPS, och du hämtar paketet hos ditt vanliga ombud. Du får en bekräftelse från UPS med upplysningar om var och när paketet ska hämtas ut.

Det går att betala på följande vis:

Visa
Mastercard
Klarna

Det kan aldrig dras ett större belopp än det du har godkänt vid köpet.

Alla order skickas dagligen från vårt lager, givet att vi har varan hemma. Leveranstiden ligger normalt på 2-5 vardagar.

Skulle det ta mer än 5 dagar från det att ordern är skickad (du får ett mail när beställningen har lämnat lagret), ber vi dig att kontakta oss via mail.

Du kan förvänta minimal krympning jämfört med traditionella t-shirts. Vi använder 100 % Lenzing Modal och detta material gör att du kan förvänta att plagget endast kommer krympa cirka 5 %. Detta kan jämföras med vanliga t-shirts/undertröjor som typiskt krymper 10 % -15 %

Ja. Precis som andra t-shirts kan undertröjor från Drywear tvättas i maskin upp till 60 grader, och tål även att torktumlas. Vi rekommenderar att vända plagget ut och in vid tvätt och tork för bästa resultat. Om du vill spara på miljön, går det också bra att hänga upp tröjorna för att torka. Använd helst INTE sköljmedel, när du tvättar din Drywear tröja. Sköljmedel kan bidra till att avsevärt minska sugkraften i materialet.

Ja, våra t-shirts blockerar fukten och förhindrar det från att tränga igenom. De tappar heller inte den svettstoppande effekten med tiden. Läs mer om teknologin bakom här: https://drywear.se/teknologi/

Nej, våra t-shirts är designade för att absorbera och kapsla in fukten. Plagg som transporterar svett följer motsatt process (fukt transporteras från innerplagg till ytterplagg). Våra undertröjor absorberar fukten, och ser till att den inte tränger igenom och orsakar svettfläckar vid armhålan. Modal-ämnen gör att det avdunstar snabbt från membranet.

Tröjorna är designade i Danmark och materialet är producerat i Österrike. Sömnad och produktion av t-shirt och membran görs i Asien under tätt överseende och kvalitetskontroller.  Denna fördelning gör att vi kan försäkra oss om en utmärkt kvalitet till förnuftiga priser

Det skiljer sig mycket från användare till användare. En del svettas riktigt mycket och kan uppleva att membranen efter ett tag blir lite gulaktiga. Detta har dock ingen påverkan på Drywears effekt. Drywear stoppar fortsatt svetten.