Frequently asked questions

Nedan har vi samlat några av de frågor som våra kunder ofta ställer till oss.

En DRYWEAR T-shirt kostar 449 kr

Fyra (4) DRYWEAR T-shirts kostar 1.396 kr - detta paket kallar vi för ValuePack

JA - välj bara fyra DRYWEAR T-shirts från våra enkla T-shirts. Rabatten dras automatiskt från varukorgen före kassan.

Fraktkostnaden är 99 SEK. Handlar du för mer än 850 SEK på en gång, levererar vi gratis till din svenska adress. Vi skickar varorna med UPS, och du hämtar paketet hos ditt vanliga ombud. Du får en bekräftelse från UPS med upplysningar om var och när paketet ska hämtas ut.

Det går att betala på följande vis:

  • Visa
  • Mastercard
  • Klarna

Det kan aldrig dras ett större belopp än det du har godkänt vid köpet.

Alla order skickas dagligen från vårt lager, givet att vi har varan hemma. Leveranstiden ligger normalt på 1-3 vardagar.

Skulle det ta mer än 5 dagar från det att ordern är skickad (du får ett mail när beställningen har lämnat lagret), ber vi dig att kontakta oss via mail.

Ja - självklart. Vi har full retur- och bytesrätt, och vi sköter även returfrakten. Du kan alltså tryggt beställa och prova en DRYWEAR.

Ja - våra undertröjor blockerar fukt och förhindrar att den passerar igenom, och de förlorar inte den svettstoppande effekten med tiden.

Läs mer om vår teknik här: https://www.drywear.se/teknologi/

Nej, våra t-shirts är designade för att absorbera och kapsla in fukten. Plagg som transporterar svett följer motsatt process (fukt transporteras från innerplagg till ytterplagg). Våra undertröjor absorberar fukten, och ser till att den inte tränger igenom och orsakar svettfläckar vid armhålan. Modal-ämnen gör att det avdunstar snabbt från membranet.

Nej, men de andas utan att svetten sätter sig i ytterplagget och gör svettfläckar. Våra undertröjor är utformade för att absorbera och behålla fukt, där svett transporterande är den motsatta processen (fukt transporteras från innerplagget till ytterplagget). Våra undertröjor absorberar fukten och ser till att den inte kan tränga in under armarna och orsaka svettfläckar. Lenzing Modal-materialet® säkerställer att fukt snabbt avdunstar från svettmembranen, vilket ger dig en behaglig och andningsbar effekt.

DRYWEAR T-shirts skiljer sig inte avsevärt från andra kläder när det gäller hur man behöver tvätta dem. Vi har dock några rekommendationer för din tvätt som gör att du kan få ut det mesta av dina DRYWEAR-produkter.

  • DRYWEAR tvättas i 30-40 grader, och för att undvika missfärgning från andra kläder bör du tvätta dem med andra kläder av samma färg.
  • Vi rekommenderar att du INTE använder sköljmedel eftersom det kan begränsa svettstoppande effekt.
  • Torka DRYWEAR-produkter på ett klädstreck eller torkställning. Vi rekommenderar inte torktumlare, eftersom det kan skapa onödigt slitage på kläderna.
  • Tvätta dina DRYWEAR-kläder efter varje användning, för att minska risken för lukt och missfärgning i T-shirten
  • Om du upplever gula märken under armarna kanske du vill tvätta med en sked Oxi White. Eventuella missfärgningar gör ingenting åt effekten av T-shirten.

Om du upplever svettlukt i dina DRYWEAR T-shirts rekommenderar vi att du använder våra C30 tvättkapslar, som tar bort lukt från svettbakterier under en normal 30 graders tvätt.

Ja. Liksom andra undertröjor kan DRYWEAR T-shirten tvättas i maskin i kallt eller varmt vatten (max. 40 grader) och torktumlas vid medeltemperatur. Vi rekommenderar att du vänder ut och in när du tvättar och torkar för att säkerställa bästa resultat. Undertröjorna kan, om än ännu bättre, hängas på tork för att undvika onödigt slitage och samtidigt spara miljön. Dessutom torkar DRYWEAR T-shirten blixtsnabbt. OBS! DRYWEAR T-shirts ska INTE tvättas tillsammans med sköljmedel, eftersom det kan dämpa den svettstoppande effekten avsevärt.

Den förväntade krympningen är inbyggd i storleksguiden, och du kan förvänta dig minimal krympning jämfört med traditionella undertröjor. Vi använder Lenzing Modal® och med detta material bör du bara förvänta dig cirka 5% krympning, medan traditionella underkläder kan krympa 10% -15%.

Detta skiljer sig mycket från person till person. Vissa svettas extremt mycket och kommer att upptäcka att membranen med tiden kan bli något gulaktiga. Detta gör dock ingenting åt DRYWEARs effekt. Den stoppar fortfarande svetten.

Svett hålls i membranen, och detta kan orsaka en gulaktig färg. Detta har dock ingen effekt på effekten. Du bör tvätta dina DRYWEAR efter en dags användning, för att undvika att färg och eventuellt lukt samlas i din t-shirt. Vi rekommenderar att du lägger in en sked Oxi White i tvättmaskinen med vita DRYWEAR-skjortor, eftersom det kan hjälpa till att ta bort den gulaktiga färgen.

Då hittar vi en lösning - antingen returnerar du den helt enkelt och får tillbaka dina pengar. Annars kan vi byta ut mot en annan storlek. Vi hittar alltid en tillfredsställande lösning.

Kontakta oss på info@drywear.se eller ring +46 40 682 06 26 så hittar vi en lösning direkt.

De allra flesta av våra kunder kommer igen – och igen. Men det händer att det finns människor där T-shirten inte har önskad effekt. Det kan till exempel bero på att membran i DRYWEAR inte sitter korrekt i förhållande till användarens kroppstyp.

Då har ett fel inträffat - Kontakta oss så fixar vi det så snart som möjligt. Vi kan nås på info@drywear.se via Facebook och telefon +46 40 682 06 26.

Vi kan kontaktas på info@drywear.se, telefon +46 40 682 06 26 och via Facebook.

DRYWEAR T-shirten är designad i Danmark, materialet produceras i Österrike och själva sömnaden av t-shirten och membranet sker i Asien under noggrann övervakning och kvalitetskontroll. På detta sätt kan vi säkerställa både utmärkt kvalitet och rimliga priser.